Gezonde Chocolade is goed voor U, en die bestaat écht.

Xoçai is de voorloper van de chocolade revolutie. Door de koude persing van de cacaobonen is deze chocolade UNIEK!
Zeg niet zomaar chocolade tegen Xoçai : het is de eerste en enige functionele superfood chocolade op de markt!
Het is reeds een hype in Amerika , Australië - Nieuw Zeeland, Canada en Japan en komt nu naar Europa.
We zullen u via dit blog zo goed mogelijk informeren over hetgeen dit voor u, uw gezondheid, doch ook voor uw portemonee kan betekenen.
Donkere chocolade zit boordevol voedingsstoffen, polyfenolen en flavonoïden waardoor het zeer hoog scoort als antioxydant. Dankzij de koude persing en de afwezigheid van geraffineerde suikers , het toevoegen van Açai bessen en andere donkere vruchten, hoog aan antioxydanten, scoort Xoçai nog beter. (*)

Stop alvast u schuldig te voelen bij het eten van chocolade, maak enkel de juiste keuze!

(*) Deze informatie is geenziens bedoeld tot het stellen van medische diagnoses noch enige genezingclaims. Het is louter informatief. Stop nooit met een geneeskundige behandeling zonder uw arts te raadplegen.



maandag 14 september 2009

Chocolade en gezondheid : 2 : Migraine en andere hoofdpijn.

Twee consumenten van gezonde chocolade beweren dat ze sinds ze 2 chocolaatjes per dag eten geen last meer hebben van Migraine. Is hiervoor een wetenschappelijke verklaring?

Dr Warren: Het is een bemerking die ik de laatste vier jaar veel te horen krijg. 90 tot 95 % van de mensen die last hadden van migraine vertellen me dat ze verbetering voelen sinds ze gezonde chocolade eten. Slechts enkelingen beweren integendeel dat ze hoofdpijn krijgen van chocolade, dat is effectief een bewering die vroeger gemaakt werd. Nu moet men toch een onderscheid maken tussen een zware hoofdpijn en migraine, meeste mensen kennen het verschil niet en zeggen dat ze migraine hebben als ze een zware hoofdpijn hebben.

Er zijn eigenlijk twee soorten migraine.
Er zijn de inflammatoire migraine of hoofdpijn door stress die mensen krijgen van
ontstoken cellen en ontstekingen in hun schouders en de spieren in hun rug en
tot in hun nek. Nogmaals, chocolade is erg goed in het verminderen van ontstekingen, het helpt de spieren te ontspannen en het verminderen van de ontsteking en zo komt men gemakkelijker van de hoofdpijn vanaf. Het is ook een antidepressiva. Het helpt uw energie terug op te bouwen en die combinatie lijkt te helpen bij hoofdpijn.

Daarnaast heb je de echte migraine hoofdpijn. Als je kijkt naar de medicatie die toegediend wordt, de triptans en enkele andere zoals beta-blokkers en de nieuwe toprols zoals -Topamax-, dan zien we dat deze allemaal aderuitzetting beogen. Zij doen de aders uitzetten waardoor meer bloed kan stromen naar het hoofd en dat is nu precies wat ook veroorzaakt wordt door de chocolade. Het verwijdert de bloedvaten. Het vergroot de hoeveelheid stikstofmonoxide die vervolgens de bloedvaten doet uitzetten waardoor meer bloed beschikbaar wordt. Het lijkt de hoofdpijn te verminderen. Dat is te verklaren omdat migraine aanvallen worden veroorzaakt door adervernauwingen, dus als je dankzij de chocolade de aders weer openstelt, gaat de hoofdpijn geleidelijk weer weg.


De meeste mensen ervaren dus een verbetering van hun migraine hoofdpijn en wat we noemen stress hoofdpijnen, zij ervaren een duidelijke vermindering in het aantal aanvallen alsook in de intensiteit van de pijnen. In het algemeen hebben zij veel minder hoofdpijn episodes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten