U zal er meer en meer over beginnen horen, want dit gezond product wordt NU in Europa gelanceerd.
Een rare naam? Ja misschien wel . Het wordt uitgesproken als “cho-sa-i” en wordt samengesteld uit de woorden “Xocolatl”, (x=ch) die de oorspronkelijke naam van de cacaodrank was die de Olmeken, later Azteken en Maya’s reeds dronken, en van “Açaí” verwijzend naar de Açaí-bes uit het amazonewoud die aan dit heerlijk smakend chocoladetegeltje boordevol phytonutriënten werden toegevoegd.
Ik hoorde in november vorig jaar voor het eerst over dit ‘fenomeen’. Ik deed de informatie af als : ja ja, wij hebben hier ook goede chocolade! Doch sinds ik mij erin ben beginnen verdiepen en hun beweringen ben gaan checken, ben ik stilaan overtuigd geraakt. Zeg niet zomaar Chocolade tegen Xoçaí, het is een zeer hoogstaand voedingssupplement, en in de volgende artikelen zal u stilaan verstaan waarom.
Wat leuk toch eindelijk chocolade te mogen eten zonder schuldgevoelens, integendeel, het is zo boordevol phytonutriënten dat het zelf gezond wordt (met mate zoals alles natuurlijk).
Mocht u nog niet weten wat phytonutriënten zijn, daar zal ik later op terugkomen, maar u hebt alvast gehoord over vrije radicalen en antioxidanten. De vrije radicalen zijn de vijanden voor ons lichaam en veroorzaken allerlei kwalen, de antioxidanten hebben we nodig om ons lichaam te zuiveren en te wapenen tegen deze vrije radicalen. U hebt in dit verband waarschijnlijk al gehoord dat vitamine C en E goede antioxidanten zijn, wel ik zal u nu al verklappen dat dit stukje chocolade 5 maal meer antioxydanten bevat dan pruimen (die hoogst op de lijst staan, en zelf 30 maal meer dan rode druiven die het anders toch niet zo slecht doen. Begin je mijn enthousiasme al te verstaan?
Wat leuk toch eindelijk chocolade te mogen eten zonder schuldgevoelens, integendeel, het is zo boordevol phytonutriënten dat het zelf gezond wordt (met mate zoals alles natuurlijk).
Mocht u nog niet weten wat phytonutriënten zijn, daar zal ik later op terugkomen, maar u hebt alvast gehoord over vrije radicalen en antioxidanten. De vrije radicalen zijn de vijanden voor ons lichaam en veroorzaken allerlei kwalen, de antioxidanten hebben we nodig om ons lichaam te zuiveren en te wapenen tegen deze vrije radicalen. U hebt in dit verband waarschijnlijk al gehoord dat vitamine C en E goede antioxidanten zijn, wel ik zal u nu al verklappen dat dit stukje chocolade 5 maal meer antioxydanten bevat dan pruimen (die hoogst op de lijst staan, en zelf 30 maal meer dan rode druiven die het anders toch niet zo slecht doen. Begin je mijn enthousiasme al te verstaan?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten