Gezonde Chocolade is goed voor U, en die bestaat écht.

Xoçai is de voorloper van de chocolade revolutie. Door de koude persing van de cacaobonen is deze chocolade UNIEK!
Zeg niet zomaar chocolade tegen Xoçai : het is de eerste en enige functionele superfood chocolade op de markt!
Het is reeds een hype in Amerika , Australië - Nieuw Zeeland, Canada en Japan en komt nu naar Europa.
We zullen u via dit blog zo goed mogelijk informeren over hetgeen dit voor u, uw gezondheid, doch ook voor uw portemonee kan betekenen.
Donkere chocolade zit boordevol voedingsstoffen, polyfenolen en flavonoïden waardoor het zeer hoog scoort als antioxydant. Dankzij de koude persing en de afwezigheid van geraffineerde suikers , het toevoegen van Açai bessen en andere donkere vruchten, hoog aan antioxydanten, scoort Xoçai nog beter. (*)

Stop alvast u schuldig te voelen bij het eten van chocolade, maak enkel de juiste keuze!

(*) Deze informatie is geenziens bedoeld tot het stellen van medische diagnoses noch enige genezingclaims. Het is louter informatief. Stop nooit met een geneeskundige behandeling zonder uw arts te raadplegen.



woensdag 13 januari 2010

Chocolade en uw gezondheid 4 : Vermageren

Vermageren en chocolade eten! “Dat kan niet” zie ik u denken!
En toch! Het kan !

Ik weet, elke diëtiste zal bij uw dieet als eerste zeggen dat chocolade uit de boze is, zowel om te vermageren, als bij hoge cholesterol, als bij suikerziekte……………… doch diëtisten en doktors die Xoçai leren kennen veranderen vlug van mening!


De mensen in dit filmpje geruigen dat zij, sinds ze Xoçai-chocolade eten, ze geen ongecontroleerde eetbuien meer hebben, ze veel bewuster met hun voeding bezig kunnen zijn, ze eigenlijk niet echt diëten doch gezondere keuzes maken terwijl ze verder genieten van heel lekkere chocolade, meer water drinken en meer bewegen en dat ze daardoor veel vemagerd zijn. Dr. S. Warren in het filmpje getuigt ook dat het erop neerkomt andere, gezondere eetgewoontes te leren en dat de chocolade als functionele voeding hierbij kan helpen.

De slechte eigenschappen die steeds herhaald wordt over chocolade zijn wel degelijk waar voor de in de warenhuisrekken bestaande melkchocolade en al zijn toepassingen, al de witte chocolade en zijn toepassingen, en ook (doch in mindere mate)op donkere (pure?) chocolade die gezoet is met geraffineerde suikers en verwerkt met slechte vetten, kleurstoffen en allerhande vulstoffen. Het blijven bronnen van vet, suikers en ongezonde toegevoegde producten.
Enkel de echte Pure chocolade van hoge kwaliteit en Xoçai kunnen het verschil maken.

Zoals reeds vermeld in vroegere posts wordt Xoçai gemaakt op basis van koud geperste zuivere cacao en behoudt het zo zijn hoge mate van antioxidanten en flavonolen, hetgeen uw bloedvaten en hart ten goede komt. Er wordt enkel gebruik gemaakt van het eigen cacaovet, de zogenaamde cacaoboter, en dat is een neutraal vet die geen invloed heeft op uw cholesterol. Daarbij komt dat Xoçai chocolade enkel gezoet wordt met “rietsuikersap kristallen”, hetgeen een natuurlijke zoetstof is doch ook laag glycemisch, dus een trage suiker die volledig door het lichaam wordt opgenomen als voedingsstof en niet wordt omgezet in vet.
Sommige mensen hebben de neiging (veel) te veel te eten, ontoombare (wr)eetbuien en/of snoepbuien te krijgen bij stress of andere emoties, of eten gewoon ongezond of onregelmatig. Zo vinden we vooral in Amerika mensen met een ongelofelijke ‘uitbreiding’. Spijtig genoeg is het fenomeen reeds lang overgewaaid en is obesitas ook bij ons een gekend fenomeen.

Het vermageren dankzij Xoçai chocolade, zoals getuigd in bijgaand filmpje, is gebaseerd op volgende feiten. In cacao zitten enzym remmers (MAO inhibitors) die bekend staan voor het verlagen van hongergevoel en ook voor de verhoging van de serotonine gehalte en andere neurotransmitters, in de hersenen (die u een goed gevoel geven). Door het eten van Xoçai chocolade (in het filmpje is sprake van een drankje, doch dat is nog niet te verkrijgen in Europa) ongeveer 20 minuten voor het eten bekom je dat uw bloedsuikerspiegel in evenwicht komt, en dus dat je honger al gestild is, daardoor ga je minder eten.
Hetzelfde effect bekom je als je een Xoçai square of nugget gaat eten als snack, tussendoor. Door het feit dat je kleinere maaltijden gaat gebruiken, ga je meer tussendoor honger krijgen. Dat is normaal en goed om te diëten daar het nu al wel bewezen is dat het beter is 5 à 6 kleine maaltijden te gebruiken per dag dan drie grote omdat dan je verbranding aan de gang blijft.
Een sumiere vergelijking :
1 reep mars = 267 Kcal – 11gr vet – 39gr Koolhydraten (uit geraffineerde suikers)
1 reep snicker = 301Kcal – 17gr vet – 31gr Koolhydraten (uit geraffineerde suikers)
1 reep muesly = 105 Kcal – 4 gr vet – 15gr Koolhydraten (uit geraffineerde suikers)
100gr pannekoeken = 194 Kcal – 4,9gr vet – 29,2gr Koolhydraten (uit geraffineerde suikers)
1 petit gervais = 142Kcal – 6gr vet – 16gr Koolhydraten (uit geraffineerde suikers)
<1 smoothie (250ml) = 118Kcal – 0,6gr vet – 10,5gr Koolhydraten (uit fruitsuikers en toegevoegde suikers)
1 Xoçai nugget = 68Kcal - 4,5gr vet (1,5gr onverzadigd) – 6gr Koolhydraten (3gr laag glycemische suikers)
1 Xoçai square = 32Kcal – 2gr vet (1,6gr onverzadigd) – 3gr Koolhydraten (2,3 gr laag glycemische suikers)
= BESTE KEUS

Extra Bonus

1. Door het ontbreken van enige geraffineerde suiker in Xoçai chocolade ontbreekt ook de grote pieken van suikertekort en teveel, je krijgt dan minder snel het gevoel dat je nog meer nodig hebt. Zo één kleine square of nugget geven u wel degelijk een voldaan gevoel en houden uw bloedsuikerspiegel wel enkele uurtjes op peil (zie ook artikel over suikerziekte)
2. Het is goed steeds een Xoçai-chocolade binnen handbereik te hebben, vooral als je met een hongerige maag gaat boodschappen doen. Ervaring leert dat je binnen de week helemaal geen zin meer hebt naar andere zoetigheid of ongezonde snacks.(serieus budgetvriendelijk voor sommigen)
3. Indien je moeilijk kan diëten omdat je bv. een onregelmatig leven hebt en niet op uur kan eten is het beter een nugget of square te eten in afwachting van een goede (gezonde) maaltijd ipv vlug even een pakje friet halen , een chocoladebaar, of iets dergelijks
4. Deze Xoçai- chocolade is ook een goed alternatief na een (zware) sportieve activiteit om vlug te recupereren. Meeste mensen hebben de neiging om sportdrankjes te drinken om vlug de suikers op peil te brengen, deze bevatten helaas veel suikers! Xoçai-chocolade klaart deze klus vlug en zonder nadelige suikeropnames, want de laag glycemische suikers worden volledig opgenomen.

Psychologisch

Een niet te versmaden neveneffect is ook dat als je wilt vermageren, het goed om weten is dat de Xoçai- chocolade wel mag verder genuttigd worden. Vele mensen haken al op voorhand af als ze denken dat ze hun favoriete snoep voor altijd moeten laten. Maak gewoon een gezonde keuze! Hou steeds een nugget of een square binnen handbereik en eet liever dat dan een andere snoep. In het begin zal je misschien denken niet voldoende te hebben met drie stukjes per dag, dat geeft niet, beter aanvankelijk een paar stukjes meer eten, maar na een week of twee zal je merken dat je eigenlijk geen zin meer hebt in zoetigheid, en kom je ruimschoots toe met drie à vier stukjes per dag (voor de maaltijden en als tussendoortje).

Xoçai-chocolade is geen snoep : het is functionele voeding. Door zijn samenstelling , enkel de zuivere –koud geperste cacao, de cacaoboter, Acai-bessen en blueberries, en de manier waarop het verwerkt is (zonder enige toevoeging) met laag glycemische natuurlijke zoetmiddelen waardoor het lichaam ze volledig kan opnemen ipv op te slaan als vet, is deze kleine square of nugget een goed hulpmiddel bij vermageren en geen hindernis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten