Gezonde Chocolade is goed voor U, en die bestaat écht.

Xoçai is de voorloper van de chocolade revolutie. Door de koude persing van de cacaobonen is deze chocolade UNIEK!
Zeg niet zomaar chocolade tegen Xoçai : het is de eerste en enige functionele superfood chocolade op de markt!
Het is reeds een hype in Amerika , Australië - Nieuw Zeeland, Canada en Japan en komt nu naar Europa.
We zullen u via dit blog zo goed mogelijk informeren over hetgeen dit voor u, uw gezondheid, doch ook voor uw portemonee kan betekenen.
Donkere chocolade zit boordevol voedingsstoffen, polyfenolen en flavonoïden waardoor het zeer hoog scoort als antioxydant. Dankzij de koude persing en de afwezigheid van geraffineerde suikers , het toevoegen van Açai bessen en andere donkere vruchten, hoog aan antioxydanten, scoort Xoçai nog beter. (*)

Stop alvast u schuldig te voelen bij het eten van chocolade, maak enkel de juiste keuze!

(*) Deze informatie is geenziens bedoeld tot het stellen van medische diagnoses noch enige genezingclaims. Het is louter informatief. Stop nooit met een geneeskundige behandeling zonder uw arts te raadplegen.



donderdag 16 juli 2009

Koude verwerking : de sleutel naar behoud van voedingstoffen!

Omdat cacaobonen een bittere smaak hadden, hebben de eerste Europese chocolatiers (eens de industrialisering) een proces ontwikkeld waarbij Alkali werd toegevoegd aan de chocolade om het smakelijker te maken. Spijtig genoeg zorgt dit procedé – dat ook Dutching genoemd wordt – dat het overgrote aandeel van de antioxidanten die cacao rijk is, vernietigd wordt.
Door de jaren heen heeft chocolade een algemene plaats ingenomen als “lekkernij” waar enkel naar smaak werd gekeken, met als resultaat dat de meeste “commerciële” chocolade zeer arm is aan antioxidanten. Wel scoren ze integendeel hoog voor een aantal toegevoegde ingrediënten, waaronder melkpoeders, was, vulstoffen, gehydrogeneerde olie en vooral veel geraffineerde suikers, die zorgen dat enig overgebleven voedingswaarde verder verdrongen wordt. Xoçai™ daarentegen onderging geen enkele van die behandelingen. Integendeel, de cacao is een eerste keuze koud geperste, niet gealkaliseerde cacao ingrediënt dat het grootste gedeelte van zijn antioxidantenwaarden weet te bewaren.
Dit procedé vond zijn oorsprong in het vorige bedrijf van Jeanette Brooks –stichteres van Xoçai™- nl Pure De-Lite, dat op zijn beurt een succesvol chocoladebedrijf was voor dieetchocolade. Jeanette had geleerd dat de typische verwerking met verwarming en de alkalize die gebruikelijk was geworden, de antioxidanten vernietigden. Daardoor vroeg ze haar Belgische Chocolade bevoorrader een procedé te ontwikkelen waarbij cacao koud geperst zou worden en niet gealkaliseerd. De chocolatier stelde dat dit onmogelijk was doch Jeanette bleef aandringen. Uiteindelijk hebben ze het toch kunnen realiseren. Deze verwerkingsmethode heeft er extra toe bijgedragen dat Xoçai™ mag aangeduid worden als ‘hoogste kwaliteit gezonde chocolade die vandaag voorhanden is'. Andere overwegingen dragen ook nog bij tot de uitmuntendheid van de Xoçai™ producten. Bijvoorbeeld houdt hier de chocolade zijn originele cacaoboter, die bij goedkopere chocolade integraal verwijderd wordt. Er werd lang gedacht dat cacaoboter gevaarlijk was voor het lichaam, nu blijkt het echter een ‘neutraal’ vet te zijn.
In tegenstelling tot andere chocolade worden de Xoçai™ producten niet gezoet met geraffineerde suikers, doch met natuurlijke zoetstof zoals kristallen van rauwe rietsuikersiroop en pure fructose kristaline. Terwijl het toch de zoete smaak geeft die de meesten verlangen, geeft het zeker geen ‘suikervracht’ en wordt het trager en volledig door het lichaam opgenomen.
Als kers op de taart zitten in Xoçai™ producten geen kunstmatige ingrediënten of chemische toevoegingen van welke aard ook.

Een formule voor Welness

In Xoçai™ producten zitten wel nog andere ingrediënten die elk op hun beurt voedingstof ‘bommetjes’ zijn, zoals Açaibessen en Blauwe Bessen. Zoals voor de cacao is het hoogst belangrijk dat ook deze producten op een zo natuurlijk mogelijk manier verwerkt worden zodat alle rijke antioxidante voedingstoffen bewaard blijven.
Açaibessen worden in het Amazonewoud gevonden in Zuid Amerika, en worden door de plaatslelijke bevolking al eeuwen gebruikt. Het grote probleem met Açaibessen is dat de voedingstoffen reeds vergaan binnen de 48 uren na de oogst. Dus moeten ze eigenlijk onmiddellijk verwerkt worden. Het vriesdroogproces dat door Xoçai™ ter plaatse gebruikt wordt zorgt ervoor dat alle antioxidante en andere voedingsstoffen bewaard blijven en dat het fruit zo kan vervoerd worden naar de plaats van verwerking. De hieruit voorvloeiende unieke formule van de koud verwerkte cacao, de gevriesdroogde Açaibessen en Blauwe bessen is een ongeëvenaarde punch aan antioxidanten dat geen concurrentie kent.
Heel veel studies hebben reeds de voordelen van gezonde donkere chocolade beschreven. Natuurlijk wordt er dan van uitgegaan dat de chocolade op een correcte manier verwerkt wordt zodat alle voedingstoffen en antioxidanten bewaard blijven.

Het goede nieuws is dat alleen Xoçai™’s gezonde chocolade dat resultaat aflevert.

Dit artikel is van Dr. St. Warren, die als onafhankelijke Medisch Adviseur is voor Xoçai™ en de onderzoeken opvolgt. Hij groeide van huisarts naar verantwoordelijke arts voor 20 rusthuizen en paliatieve begeleider, en is ook stichter van The center for Flavanoid Research.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten